Ligetfalušši

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovenský štát

Pred 69 rokmi vznikol Slovenský štát.Nech už to bolo z vôle Hitlera, či slovenských politikov, bol to prvý slovenský štát. Niet prečo byť poslušný slovenskej tlači a politológom. Naučme sa posudzovať sami.

Nehorázne nás nútili a nútia pľuť na vlastné dejiny. Dozadu až do Veľkomoravskej ríše, ktorá je jediným štátnym útvarom, ktorý si môžeme vážiť. Dokonca si nesmieme vážiť dejiny písané Mečiarom, potom zase dejiny písané Dzurindom a samozrejme, že sme najviac povinný pľuť na dejiny písané Ficom. Existuje v slovenských dejinách štát,  ktorý je u nás najviac opľutý. A nielen u nás, ale aj v Európe. Je to Slovenský štát, ktorý vznikol pred šesťdesiatymi a deviatimi  rokmi. Ani Nemecko, ani Taliansko, ani Japonsko nie je nútené k tomu, k čomu sú nútení Slováci. Japonská hlava štátu, cisár Hirohito zostal po vojne vo svojom postavení. Hitlera, Stalina a Musolíniho nesúdili. Jediný, ktorého dostali pred súd bol Jozef Tiso. Je to smutné. Ale je to tak. Zrejme musel vziať na seba vinu všetkých. Priateľu, keď poslúchneš tých, čo ťa nútia pľuť dozadu, pozri sa do zrkadla. Tvoja čistá tvár je mam a klam.

politika | stály odkaz

Komentáre

  1. Je smutné
    že tí čo hovoria o správnom vnímaní dejín, majú skreslený pohľad na ne.
    Hitlera nesúdili, to je pravda. Myslím, že vtedy nebol čas na kanadské žartíky, súdiť niekoho kto nežil, bol nezvestný je trošku divné.
    Ani Stalina nesúdili. Ak teraz odbočím od zločinov komunizmu, tak tam bol dôležitý fakt. Stalin vojnu nezačal a bol na tej "správnej" strane.
    Slovenský štát bol klero-fašistický (asi tá najhoršia možná kombinácia, spojenie dvoch totalitných režimov). Pôvodne sme sa pridali na stranu porazených, je normálne, že to teraz musíme odsúdiť. Nikto nás nenúti pľuť na naše vlastné dejiny... a už vôbec nie na Veľkomoravskú ríšu.
    Prečo bola teraz nemecká kancelárka v Knesete a ospravedlnila sa za činy, za ktoré ona ani súčasní Nemci nemôžu? Podľa tvojich slov by tam mali byť iba Slováci.
    Chcelo by to trochu rozhľadu, ísť do sveta a možno zistíš, že my nie sme tí utláčaní a ukrivdení.
    publikované: 20.03.2008 02:08:34 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014