Ligetfalušši

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Služba prvému stolu

Slušný človek asi nebude dobrým politikom. Ale neslušný bude určite dobrým novinárom.
    Pri prvom stole sedeli zákazníci. Neboli to síce slušní zákazníci, ale boli dobrí. Nechávali dobrú tržbu. A tak si ich čašníci vážili a dobre im slúžili. Pri druhom stole sedeli slušní hostia, ktorí síce neboli zlí ale nechávali menšiu tržbu, pretože ušetrené peniaze dávali do svojich podnikov. Hostia pri prvom stole sa chceli baviť. Požiadali čašníka, nech urobí niečo aby sa bavili. Vyhovel im. Prišiel k druhému stolu vzal tatársku omáčku a vylial ju hosťovi pri druhom stole na hlavu. Podobne urobil aj s polievkou. Hostia pri prvom stole sa veľmi dobre bavili a išli sa popukať od smiechu. Tí slušní sa chceli domáhať svojich práv, ale nepodarilo sa. Poslanci práve schválili nejaký nový zákon na báze :"Náš zákazník, náš pán". A ako to už u nás býva zvykom, ten zákon platil len pre tých, ktorí si to môžu dovoliť. Nuž hostia z druhého stola, poznajúc, že sa do tejto reštaurácie nehodia, vstali a odišli domov.
    Novinárska služba je vraj služba verejnosti, služba čitateľovi. Silne o tom pochybujem, ale prečo by som im nemal veriť? Môžem sa aj mýliť. Len stále viac a viac verím, že ja sa do demokratickej spoločnosti nehodím a som tu len na návšteve. Nemyslím si, že demokracia potrebuje slušných ľudí. Slušný človek vraj nebude dobrým politikom. To povedal jeden pán farár vo svojej kázni. Myslím si, že neslušný bude dobrým novinárom. Novinári dnes zahájili boj o službu prvému stolu. Ten boj vyhrajú. Keď nie za pomoci tejto vlády, tak za pomoci budúcej určite. Potom budeme mať dobrých novinárov. Budú však slušní ľudia kupovať ešte noviny?

politika | stály odkaz

Komentáre

  1. demokracia
    pochádza z antického Grécka . chápanie jej podstaty vtedy a dnes je ale veľmi odlišné . kedysi sa volili zástupcovia ľudu demokraticky . to znamenalo , že sa volili ľudia , ktorí sa veľmi dobre medzi sebou poznali a tí čo mali maslo na hlave sa ani len nepokúšali uchádzať o nejaký mestský úrad . do dnešnej doby sa preniesl pojem demokracia ale poznanie ľudí nie . teda koho volíme ? niekoho o kom sme ani nepočuli alebo len veľmi málo počuli na tom veľkom sídlisku ale patrí do nášho volebného okrsku . veď predsa nemôžem poznať toľko ľudí a všetci moji dobrí známi sa z pochopiteľných dôvodov o politiku nezaujímajú . anonymita ľudí ničí dobrú starú demokraciu . a od toho sa odvíja už všetko ostatné . veď tí "demokraticky" volení občania schvaľujú zákony , vyhlášky . a počuli ste niekedy o tom aby si "srali" do vlastného hniezda ? prepáčte za výraz . vhodnejší som nenašla . tak sa nedivme , že všetko je robené na obraz a v prospech ľudí pri prvom stole .
    publikované: 27.03.2008 13:36:42 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014