Ligetfalušši

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

SMK strana, ktorú nemožno prehliadnuť.

Opäť je tu maďarská karta. Rozvírila hladinu slovenskej politiky. Skúsme sa na to pozrieť trochu inak.
    Súhlasím s pánom Stasjukom, že politikov si netreba všímať, lebo oni existujú len pokiaľ si ich všímame.  Stranu SMK si však musí všimnúť každý, aj keby nechcel. Inak by sa nám mohlo stať, že by sme do nej narazili. SMK plní svoj volebný program najlepšie zo všetkých. Stará sa o svojich voličov maďarskej národnosti aj v období medzi voľbami. Stačí sa prejsť po Šamoríne a mať oči otvorené. Čo môže pre svojich voličov vybaviť a urvať, to pre nich vybaví a urve. Pod dohľadom európskej únie. Preto bolo kardinálnym záujmom SMK aby sa lisabonská zmluva prijala. Viazanosť na EÚ je pilierom politiky SMK. Ostatné politické strany sa o svojich voličov nestarajú. KDH síce má svojich stálych voličov , ale tých päť percent im zaručí kostol. Takže majú prácu s voličom len v období volieb.
     SDKÚ je na tom horšie. Jej vedenie je zahľadené na vládu USA. Americká vláda však nie sú slovenskí voliči. Ani Kórejci ani Francúzi nie sú slovenskí voliči. Smola. Šestnásť percent preferencií jej zabezpečujú jednak čudáci tiež zahľadení do Ameriky a ďalej zamestnanci, ktorí naozaj za Dzurindovej vlády dosiahli dvojnásobné platy. Úradníci bánk a poisťovní, finanční poradcovia, top manažment veľkých podnikov. Chýbajú medzi nimi strední podnikatelia a živnostníci. Teda tí, ktorí by mali tvoriť jadro elektorátu modernej pravicovej strany. S týmito potenciálnymi voličmi SDKÚ už vôbec nepracuje v medzivolebnom období a stále na nich zabúda. Chýbajú lekári a zdravotníci, ktorí očakávali skutočnú reformu a nie tú frašku, ktorú predviedli všetci doterajší reformátori zdravotníctva.
    A tak je strana SMK jediná, ktorá poctivo pracuje so svojím voličom. Bez ohľadu na to či sú voľby a či nie sú. A volia ich aj Slováci. Ono totiž poctivá práca zanecháva v mysli uvažujúceho voliča stopu. A to aj u Slováka. Politici SMK sú inteligentní, slušní a nikdy nezradia svoju menšinu. Samozrejme, že sú zahľadení do Budapešti. A Budapešť je bližšie ako Washington. Keby sa zahľadeli do Washingtonu, možno by to vedenie SDKÚ ocenilo, voliči SMK však nikdy.


politika | stály odkaz

Komentáre

  1. SMK
    Súhlasím.
    publikované: 16.05.2008 15:14:50 | autor: husky (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014