Ligetfalušši

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lipšic chce bojovať proti mafii.

Je mafia organizovaná zločinecká skupina alebo je to prepojenie vlády na niektoré hospodárske subjekty?
    Bývalý minister spravodlivosti Daniel Lipšic chce bojovať proti mafii. My voliči KDH, by sme ho mali podporiť. Je tu ale niekoľko otázok, ktoré nie sú jasné mnohým. Ako chce bojovať a s kým chce bojovať. Vyzerá to tak, že štát je slabý, pretože sa k silným skupinám organizovaného zločinu chová "veľmi slušne." Alebo si štát uvedomí, že je najsilnejšou organizovanou skupinou na svojom území. Potom podporí políciu, prokuratúru a silové zložky vôbec. To by však KDH muselo vyhrať voľby. Súčasný minister vnútra sa javí ako veľmi slušný a súčasný minister spravodlivosti zasa vzbudzuje pochybnosti o tom, či je spravodlivý. Dajme tomu, že KDH získa vo voľbách 15 percent. Bude musieť ísť do koalície s SDKÚ. Neverím tomu, že minister financií z radov SDKÚ uvoľní peniaze na boj proti organizovanému zločinu. tento boj si vyžaduje omnoho viac: odvahu, osobnosti, ktoré sa neboja, zásadovosť, spravodlivosť. Strana SDKÚ má však iné priority. Zločinnosť je pre nich marginálna záležitosť.
    A je tu ešte pochybnosť, čo si vlastne Daniel Lipšic pod pojmom "mafia" predstavuje. Je to pre neho organizovaná zločinecká skupina alebo je to prepojenie súčasnej vlády na niektoré hospodárske subjekty. Čiže je Lipšicovým cieľom zníženie kriminality alebo dokázanie "nedemokratickosti" Ficovej vlády?

demokracia | stály odkaz

Komentáre

  1. lipšic
    Mafia nemôže bojovať proti sebe samej!
    publikované: 26.02.2008 19:17:24 | autor: tibino (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014